ARTICOLE

REGULI VESTIMENTARE ESENȚIALE PENTRU BĂRBATUL CORPOLENT

De multe ori, deși probezi hainele pe care urmează să le porți, ele pur și simplu… nu arată bine. Sau, mai bine spus, nu arată bine pe tine. Și nu poți explica de ce. Asta deoarece creierul nostru apreciază niște detalii de care nu am învățat în mod conștient – până acum, desigur. Așadar, suntem aici să te ajutăm să alegi doar ce arată bine pe tine.

Deși suntem siguri că știi să combini o pereche de blugi cu un tricou sau chiar o cămașă, șansele sunt ca, în cazul costumelor elegante, să ai anumite… ezitări. Dacă simți că unele piese „pur și simplu nu cad bine”,  fii fără grijă – adevărul este că hainele nu sunt concepute pentru a arăta bine pe oricine. Nu toate hainele se potrivesc oricui, iar asta e normal. Și e bine. Suntem diferiți.

E cu atât mai important în cazul ținutelor elegante, întrucât atunci, presiunea de a impresiona este, poate, și mai apăsătoare. Deci, hai să discutăm concret despre câteva dintre detaliile la care să fii atent, data viitoare când decizi să achiziționezi un costum.

Acest articol face parte dintr-o serie de 4 articole cu sfaturi vestimentare pentru bărbați cu diferite tipuri de fizic:

înalt și slab

– corpolent

– scund ( în curând)

LET’S GET STARTED

SFATURI VESTIMENTARE PENTRU BĂRBATUL CORPOLENT

Simplitatea este baza vestimentației tale. Ea trebuie să se regăsească în culorile pe care le porți, în accesorii, în modele, în textura materialelor sau în numărul de piese vestimentare pe care le asortezi. Pe scurt, ai nevoie de un look ce nu „țipă” după atenție dar care este observat și simțit ca fiind de bun gust.

  1. Culori închise

Este regula numărul unu pe care trebuie să o respecți și suntem convinși că ești foarte familiarizat cu ea.

Nu te afunda în ținute negre, ci alege din diferitele nuanțe de bleumarin închis. Au mai multă personalitate și îți vor da o stare de spirit mult mai bună în comparație cu sobrul negru.


2. V-ul sacoului cât mai adânc

 

V-ul este partea care se formează pe piept, prin închiderea sacoului și care dezvăluie cămașa.

Alungirea acestuia se obține prin plasarea primului nasture mai jos. Un V mai adânc va elonga silueta și va oferi un aspect plăcut unui bust masiv.

3. Suficient de slim, potrivit de larg

Da, pentru hainele foarte strânse pe corp se folosește mai puțin material, dar asta nu înseamnă că te vor face să și pari mai slab, la fel cum nici hainele mai largi nu vor ascunde surplusul de greutate, ba din contră, îl vor accentua.

Cea mai bună soluție pentru tine sunt hainele cu un croi lejer, mai puțin sculptat în zona taliei. Costumul trebuie să îți permită anumite mișcări, fără a te simți încorsetat, dar nici să treacă de acea limită în care stofa formează deja surplus.


4. Bretele sau catarame laterale în locul curelei

Cureaua, deși este un accesoriu indispensabil bărbaților, reprezintă un dezavantaj pentru bărbații corpolenți. Este acel element  care separă vizual trunchiul de picioare și accentuează volumul.

O soluție în locul curelei pot fi bretelele. Dacă faci parte dintre acei bărbați ce nu s-ar simți confortabil cu acestea, mai există o soluție: cataramele laterale. Cu ajutorul lor ajustezi pantalonii și ai siguranța că rămân la locul lor pe toată durata purtării.

Acestea fac parte din arsenalul costumelor la comandă, iar în comerț nu vei găsi ceva  pe care te poți baza.

5. Revere ascuțite

Ca regulă generală, reverele unui sacou trebuie să fie în armonie cu bustul. Având un bust mai lat, e recomandat să porți revere mai late.

Pe lângă acest principiu de bază, te avantajează reverele ascuțite. Au rolul de a ghida privirea în partea de sus, spre umeri și chip, iar din punct de vedere al stilului, îți dau un plus de eleganță.


6. DA pentru pinstripe, NU pentru carouri

Scopul tău în vestimentație este să eviți acele elemente orizontale ce îți accentuează volumul. Printre acestea se numără carourile, pe care, oricât de mult te-ar tenta să le porți, trebuie să le ocolești.

Dacă îți dorești un costum deosebit, modelul pinstripe este perfect pentru tine. Multitudinea de dungi subțiri verticale fac cea mai bună treabă în misiunea de a-ți subția vizual silueta.

Poate ai observat că, în cea mai mare parte, sacoul este piesa care dă tonul look-ului tău și, în funcție de cât de bine îl alegi, va dicta cât de bine vei arăta. 

Scopul tău este să respecți acele proporții care să îți alungească aspectul. De exemplu, un sacou prea lung, îți va tăia din linia picioarelor și astfel vei părea mai scund.

Este o graniță subțire și doar un profesionist care ține cont de aceste repere poate realiza la comandă un sacou suficient de lung cât să evidențieze trunchiul și suficient de scurt cât să valorifice la maxim lungimea picioarelor.

În completarea celor 6 reguli, e bine să știi și ce anume mai trebuie să eviți. În general ne este mai ușor să facem alegeri când știm ce excludem din procesul de selecție.

 

Evită următoarele pentru că îți accentuează lățimea:

– buzunare aplicate și buzunarele cu clape

– sacoul la două rânduri de nasturi

– revere foarte înguste

– culori aprinse, țipătoare

– modele ample, precum carourile

– contrastul dintre sacou și pantalon (de preferat din același material ambele)

– stofele foarte texturate

Înarmat cu aceste reguli, vei observa diferența când îți vei alege singur costumul. Desigur, există o metodă mult mai simplă prin care să te asiguri că ai cel mai potrivit costum pentru tine, bărbatul corpolent – apelezi la un profesionist!

Pentru ocaziile speciale, e de preferat să investești într-un costum care să fie croit special pentru tine. La Patrick Uomo putem crea ceva care să-ți vină mănușă, care să te avantajeze, să fie doar al tău.

Dacă sună tentant, poți găsi mai multe informații, aici.

Comentarii

Nu există încă comentarii.

Leave a comment