ARTICOLE

7 REGULI VESTIMENTARE ESENȚIALE PENTRU BĂRBATUL ÎNALT ȘI SLAB

De multe ori, deși probezi hainele pe care urmează să le porți, ele pur și simplu… nu arată bine. Sau, mai bine spus, nu arată bine pe tine. Și nu poți explica de ce. Asta deoarece creierul nostru apreciază niște detalii de care nu am învățat în mod conștient – până acum, desigur. Așadar, suntem aici să te ajutăm să alegi doar ce arată bine pe tine.

Deși suntem siguri că știi să combini o pereche de blugi cu un tricou sau chiar o cămașă, șansele sunt ca, în cazul costumelor elegante, să ai anumite… ezitări. Dacă simți că unele piese „pur și simplu nu cad bine”,  fii fără grijă – adevărul este că hainele nu sunt concepute pentru a arăta bine pe oricine. Nu toate hainele se potrivesc oricui, iar asta e normal. Și e bine. Suntem diferiți.

E cu atât mai important în cazul ținutelor elegante, întrucât atunci, presiunea de a impresiona este, poate, și mai apăsătoare. Deci, hai să discutăm concret despre câteva dintre detaliile la care să fii atent, data viitoare când decizi să achiziționezi un costum.

Acest articol face parte dintr-o serie de 4 articole cu sfaturi vestimentare pentru bărbați cu diferite tipuri de fizic:

– înalt și slab

corpolent

– scund și slab

– scund și corpolent

LET’S GET STARTED

SFATURI VESTIMENTARE PENTRU BĂRBATUL ÎNALT ȘI SLAB

Întrucât ești un bărbat înalt și slab, ai nevoie de elemente orizontale care să îți dea un plus de volum și care să demonteze vizual fizicul tău liniar. În alte cuvinte, să adauge masă și să scadă înălțimea, pentru a obține un aspect mai armonios. 

Ți-am pregătit 7 reguli principale după care să te ghidezi în alegerea hainelor, plus alte câteva lucruri pe care e bine să le eviți.

1. Sacou și pantalon în contrast

Este combinația perfectă pentru o ținută casual.

Diferența de culoare dintre sacou și pantalon acționează în favoarea unui look echilibrat și proporționat.


2. Carouri, de preferat mari

Ele îți oferă volumul de care ai nevoie.

Un costum în carouri nu este doar o alegere din necesitate, ci este și o ținută ce te scoate din banal. 

3.Sacoul la două rânduri de nasturi

Părțile sacoului la două rânduri de nasturi se suprapun în zona de închidere a acestuia.

Acest lucru creează un efect de umplere în zona bustului și definește silueta.4. Costumul din trei piese

Vesta este o piesă vestimentară ce aduce un plus de eleganță look-ului masculin.

Poate fi în contrast cu sacoul și pantalonul sau poate fi din același material. Poart-o cu încredere!

5. Culori deschise

Nu e un secret pentru nimeni că negrul și, în special culorile închise, dau senzația unui fizic mai slab.

Așadar, culorile deschise joacă rolul opus, de a da senzația unui fizic mai plin, mai definit, asta însemnând că te va ajuta să câștigi un plus de „greutate”.


6. Pantaloni cu manșete

Manșetele de pantalon fac acel artificiu pentru look-ul tău pentru că întrerupe vizual fizicul uscățiv și înalt.

Cât de mult vei permite gleznei să se vadă, ține doar de gustul tău. Moda contemporană este permisivă, contrar unora mai conservatori.

Exclusă purtarea manșetelor la pantalonii de ceremonie.

7. Buzunare aplicate

Un sacou cu buzunare aplicate, este potrivit unei ținute casual. 

Dimensiunea și forma buzunarelor poate fi tentantă pentru a introduce obiecte indispensabile, precum telefon, chei de mașină etc. E de preferat să reziști acestei tentații, deoarece dăunează atât eleganței tale, cât și formei sacoului.

Accesoriile sunt cele mai bune alegeri pentru bărbatul înalt și slab. Ele captează privirea și condimentează look-ul. Alege batista de buzunar,  cureaua de pantalon mai lată (dar nu supradimensionată) sau o cravată al cărei nod să definească zona bărbiei și a gâtului (nodul Windsor).

Dacă ești un bărbat foarte înalt, atunci, în cazul sacoului la un rând de nasturi, e bine să optezi pentru unul cu 3 nasturi. Îi poți închide pe primii doi sau pe cel din mijloc, niciodată pe cel de jos. Pentru că o înălțime peste medie cere lucruri suplimentare, poți alege un sacou cu un buzunar suplimentar (ticket pocket).

În procesul de selecție al hainelor este important să știi ce te avantajează, dar, la fel de bine și ce te dezavantajează. Știind ce trebuie să eviți, scapi de stres și îndoială și mergi direct la țintă pentru un look de invidiat.

Evită să porți:

– Linii  verticale, precum modele pinstripe;
– Haine foarte slim;
– Haine mai largi – excesul de stofă se va observa și vei obține un look inestetic;
– Buzunarele oblice pentru sacou;
– Cămăși cu guler spread sau cutaway;
– Pantaloni cu pliuri.

Înarmat cu aceste reguli, vei observa diferența când îți vei alege singur costumul. Desigur, există o metodă mult mai simplă prin care să te asiguri că ai cel mai potrivit costum pentru tine, bărbatul înalt și slab – apelezi la un profesionist!

Pentru ocaziile speciale, e de preferat să investești într-un costum care să fie croit special pentru tine. La Patrick Uomo putem crea ceva care să-ți vină mănușă, care să te avantajeze și să fie doar al tău. 

Dacă sună tentant, poți găsi mai multe informații, aici

 

Leave a comment